Duke qene se trafiku ajror ishte pezulluar, para 2 javesh mu desh qe perhere te pare te udhetoja me Anije per te kaluar ne Itali dhe me tej ne Gjermani ku kam banesen e perkohshme.

Nuk jam tip tekanjoz, por ne nisje nga Porti i Durresit dhe ne arritje ne Bari hasa dicka qe me beri te vej buzen ne gaz e meqe i fotografova po e ndaj me te gjithe.

Duket sikur portet detare nuk duan t’ia dine per rregullat nderkombetare te simbolikes. Keshtu fotoja me poshte tregon mbi injorimin e simbolikes qe njohim globalisht:

Simbolika ne Portin e Durresit

Normalisht u habita kur pashe qe te gjithe ishin rrjeshtuar te dilnin nda Porta qe thoshte NDALOHET Kalimi dhe injoronin shigjeten qe thoshte KETU duhet te ecesh.

Nese nuk duket mire ne foton e pare, ja ku eshte nje foto me e qarte qe tregon nga po dalin te gjithe udhetaret (perfshire dhe oportunistet si une)

Porti i Durresit, Dalja nga dera e gabuar

E kuptoj qe udhetaret ishin te lodhur e stresuar nga rruga dhe problemi duhet te jete tek ndonje polic barcaletash qe nuk drejton njerezit ashtu sic duhet.

BARI 🙂

Bari fliste shqip! Nga porti ku zbret, deri ne stacionin e trenit je i rrethuar me shqipe! Tabelat fillojne qe ne Port!

Shqipja eshte gjuha e dyte ne Bari

Megjithate ajo qe me beri pershtypje nuk eshte vetem Shqipja gjuhe e dyte ne tabelen me siper, por perkthimi fantastik qe i kane bere “barezet” termit “shtetas jo i zones EU”. Duke u nisur nga italishtja me termin “extra-communitari”, per barezet cdo shtetas qe nuk eshte ne zonen EU eshte EXTRA UE Citizen!  🙂