Nisur nga nje koment tek nje blog, doja te theksoja se trafiku ne shume faqe shqiptare ka ndryshuar teresisht. Tashme faqet shqip numerojne me shume vizita nga Shqiptaret ne Shqiperi se nga ata jashtë kufinjve (sic ishte disa vjet me pare).

Disa statistika nga http://lajme.shqiperia.com/

Disa statistika nga http://lajme.shqiperia.com/

Sic shihet Google Analytics tregon mbi 59% e trafikut si trafik nga përdorues interneti në Shqipëri dhe pjesa tjetër besoj që janë shënuar gabimisht si Serbi duhet të vijnë nga Kosova.

Një tjetër sistem statistikash për një tjetër faqe:

Statistika per http://www.albforumi.com / Tetor 2009

Statistika per http://www.albforumi.com / Tetor 2009

Statistikat tregojnë qartë që faqet shqip tashmë vizitohen më shumë nga Shqiptarët brenda kufinjve (Shqipëri + Kosovë etj).

Do ishte me interes te kishte dhe ca statistika te tjera nga webmastera shqiptare per shperndarjen e vizitoreve ne faqet e tyre. Faqe te ndryshme mund te mbulojne demografi te ndryshme.