Featured Ligji Anti-shpifje dhe shteti rrumpalle!

Author: Mandi

Researcher, Software Engineer, Entrepreneur, Activist and Dreamer! Co-Founder ShqiperiaCom, initiator Open Data Albania, founder Host.al, iDoctor etc.
Webi Shqip

Mbyllu “Sesam” … përgjithmonë!

Plako, po na fshijnë Pirates Bay me gjithë ça ka mrena! Një vit burg për pronarët e bregut të Piratëve dhe një gjobë e majme prej disa milion dollarë është vendimi që gjykata suedeze dha sot për një ndër sitet...Read More
Mendime

Të gjithë me nga një kioskë … virtuale!

U ktheva kësaj rradhe në Shqipëri të takoja të mitë dhe si gjithmonë mezi prisja të vëreja ndryshimet e atjeshme. Nuk po ndalem kësaj rradhe tek sheshi Skënderbej dhe “Kioska artistike” që kishte ngritur kryetari i bashkisë për të treguar...Read More
Webi Shqip

Email status=deferred delivery temporarily suspended

I was getting the following error on a Postfix server with Virtualmin and CSF. Apr 15 06:25:10 HOSTNAME postfix/error[3375]: BCD27BEA636: to=<email@domain.com>, relay=none, delay=4724, delays=4694/30/0/0.02, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to othermail.server.com[IP]:25: Connection timed out) If somebody else is getting...Read More
InternetSearch Techniques

List of English Stop Words

Stop Words are words which do not contain important significance to be used in Search Queries. Usually these words are filtered out from search queries because they return vast amount of unnecessary information. A better definition is provided below: “Words...Read More
ITServersWebi Shqip

Konfigurimi i CSF si Firewall

Në administrimin e serverave të hostimit, firewall është gjithmonë i domosdoshëm. Për adminstrimin e serverave tanë kemi përdorur disa të tillë, nisur nga Bastille-Linux dikur, APF e së fundi, më i preferuari është CSF (ConfigServer Firewall). CSF është një sërë...Read More