Featured Ligji Anti-shpifje dhe shteti rrumpalle!

Author: Mandi

Researcher, Software Engineer, Entrepreneur, Activist and Dreamer! Co-Founder ShqiperiaCom, initiator Open Data Albania, founder Host.al, iDoctor etc.
MendimeWebi Shqip

Suksesi, Talenti dhe Puna

Duke lundruar ne internet hasa ne nje shkrim teper interesant qe pershkruan (pa ndonje studim te vecante) pozicionimin e suksesit, talentit dhe punes. Me poshte ndodhet kendveshtrimi i autorit te blogut http://blog.b3k.us/success.html. Personalisht jam shume dakort me kete pershkrim, duke...Read More
Webi Shqip

Lycos – Ku humbi Labradori simpatik?

Labradori Simpatik Për mua dhe miqtë e mi që nisëm të lundronim në internet diku në fundin e viteve 1990, Labradori Simpatik i Lycos ishte një imazh që nuk mund ta harrojmë lehtë. Lycos.com nisi si një makinë kërkimi dhe...Read More
ITServers

Debian and I am loving it

Sot perfundova kalimin e serverit ne Debian 5. (Serveri ku hostohet blog,al dhe disa sherbime test ishte per rreth 35 minuta down). Kisha testuar me 2 servera te tjere per Debian dhe ne krahasim me CentOS apo RHEL qe kemi...Read More
Mendime

Vlera e një faqe interneti

Interneti është një vend i mrekullueshëm për “të jetuar”. Aty ka të panjohur, ka miq të rinj, ka informacione, argëtim e çdo gjë tjetër. E gjithë kjo larmi jete virtuale që interneti mban me vete, përcjell tek njerëzit një ndienjë...Read More
Webi Shqip

Markat dhe domainet .al në Shqipëri

Para ca ditësh më shkruan një mik i imi i Shkollës së Lartë. I punësuar pranë një nga kompanitë e mëdha shqiptare donte të më kontaktonte urgjentisht për një domain .al. Domaini, i cili ishte emri i kompanisë ku punonte,...Read More