Nje faqe per Puken :)

Mos u cudisni fare, edhe Puka ka nje faqe te veten ne internet. Per te gjithe te interesuarit, duke klikuar ne http://puka.shqiperia.com do te keni mundesine te futeni ne faqen e zones se Pukes.

Faqja aktualisht eshte me shume nje vend nostalgjik per Pukjanet qe e njohin me mire se nje site prezantues per nje qe kerkon informacion mbi kete qytet. Personalisht do kisha menduar qe struktura e faqes do duhej te ishte e organizuar pak me ndryshe, ndoshta sepse jemi mesuar qe faqet e qyteteve kane nje tjeter strukture. Kesaj rradhe gjithcka ishte ne doren e inisiatorit (qe rastesisht ndodh te jete im at’) dhe kur vinte puna tek permbajtja e faqes nuk mund te diskutohej me te.

Faqja permban shume artikuj mbi dhe për personalitete te ketij qyteti, duke nisur nga me te njohurit si Migjeni e tek pak te njohurit. Me shume nuk mund te them, por di vetem te shpreh entuziazmin tim per kete inisiative.

Infoarkiv.com mbi 200 000 artikuj te indeksuar

Infoarkiva (http://www.infoarkiv.com), projekti any per nje arkive mediatike ka indeksuar me shume se 200 000 artikuj nga mediat e ndryshme. Pas disa muajsh testime dhe disa muaj permiresime te agjenteve qe bejne perditesimin e artikujve, mund te themi se sistemi eshte pak a shume stabel per momentin.

Artikujt e indeksuar pritet te perdoren ne www.search.al, projekt qe eshte nen kontroll te kolegut tim S. Balleshi.

Per me shume informacion mbi kete projekt lexoni pershkrimin e tij duke klikuar ketu.

Plesk 9 Server response: Export in previous version is blocking for the license

Apparently this error happens when you have upgraded to Plesk 9 and you decide to go back again to Plesk 8. You previous licence is no longer valid (you cannot have the same licence for PLesk 8 and Plesk 9).

Upgrade you server to Plesk 9 (or 9.1) (I use the command line installer) and ignore the warning message about the licence. After the upgrade, you can retrieve the correct licence!

Blog.al is coming soon!

Duke nisur nga 31 Mars, do te nisim nje ideim te nje strukture per Blog.al. Deshira e pare eshte qe te kemi nje sistem te mirefillte perdoruesish (per te gjitha sherbimet qe duam te ofrojme nen shqiperia.com, miqte.com etj). Ne kete drejtim kemi bere disa perpjekje.

Qenderzimi i sistemit te perdoruesve eshte nje hallke qe na mban te varur per shume zhvillime te tjera. Megjithate ky sistem perdoruesisht do te perdoret fillimisht per sherbimin e emailit tek @shqiperia.com dhe per sherbimin e blogut.

Megjithese deshira per te programuar vete nje sistem blogu eshte e madhe, niveli i WordPress apo softwareve te tjera te ngjashme eshte goxha i larte dhe do ishte shume e veshtire qe te terheqesh perdorues te rinj nese nuk ofron nje sherbim teper interesant. Ndoshta mund te integrojme sistemin e perdoruesve ne nje strukture wordpress. Do ishte interesante struktura e perdorues.blog.al

Nese keni nje mendim mbi kete pike, me shkruani nje rrjesht. 🙂

Guri i Themelit

Dikur quhej guri i themelit hapi i pare i cdo nisme te re.  Ky shkrim eshte me shume nje prove se nje mendim me vlere per t’u lexuar. Nese keni arritur deri ketu, do te thote qe po humbisni caste te jetes suaj kot.