Featured Ligji Anti-shpifje dhe shteti rrumpalle!

Etika

EtikaMendime

Nëpër gjurmë t’ujkut orjental (Kristo Maloki)

Orjentalizma shqipëtare asht pa dyshim një system mendimesh, ndjenjash dhe instiktesh – si çdo sistem tjetër jeteset – me një botë kuptim dhe filozofië të tijen. Dhe si dallohet dhe veçansohet secila filozofië dhe secili botëkuptim nëpër disa principe karakteristike,...Read More
Etika

Djali dhe djalli (Mbi kulturen e punes)

Djalli Një djalosh teksa po shkonte të blinte bukë, i qëlloi të shkëmbehej në rrugë me kryetarin e bashkisë së qytetit. ‘Arsyeja që ai është aq i fuqishëm, është se ai ka bërë pakt me djallin,’ i tha një femër...Read More
Etika

Drejtësia – Virtyte për të mos u harruar

Virtyti është epërsia morale e një personi. Virtyti është veti e çmueshme e karakterit të mirë. Ai është prirja dhe aftësia e një njeriu të tejkalojë në (mbi) diçka, të kryejë një veprim të caktuar në mënyrën më të mirë....Read More