Ligji Anti-shpifje dhe shteti rrumpalle!

Duke ndjekur debatin e sotëm lidhur me një listë prej 44 faqesh që kërcënohen për mbyllje nëse nuk plotesojnë informacion mbi rregjistrimin ne QKB, disa gjera per t’u sqaruar!   1. Nëse qëllimi është rregjistrimi tek taksat (dikush merrte si shembull Opinion.al) që duhet te rregjistrohet për problem taksash, atëherë problemin e monitorimit e kanë […]

Mandi on 10/15/2018

Mbi Protesten Kukesiane per taksen e rruges

Kam kohe qe perpiqem te mos shkruaj per politiken e brendshme shqiptare pasi me verte jam i zhgenjyer dhe i pashprese. Shoh qe ka zera qe e mburrin Edi Ramen akoma, dhe ka nga ata qe hidhen ne lufte. Problemi eshte i thjeshte: Rruge me pagese ka ne shume vende. Diku me lire e diku […]

Mandi on 03/31/2018

Njerezit e medhenj si Desada, dhe njerezit e vegjel si Rigerta

Java e kaluar solli dy risi ne jeten politike shqiptare. Fjalimin e nje vajze provinciale nga foltorja e parlamentit, dhe reagimin e nje vajze roze nga mediat e perditshme.  Per shumekend Rigerta ishte nje emer i panjohur. Per shume te tjere, nje artikull mbi Rigerten tek Report.al (https://www.reporter.al/ish-studentja-e-la-sapienza-sfidon-politiken-me-nje-ferme-dhish-ne-rubik/) ishte refleksi i enderrave te pa plotesuara […]

Mandi on 10/02/2017
Featured Ligji Anti-shpifje dhe shteti rrumpalle!

IT

Handling Exceptions in Grails

Improve error handling – Exceptions The Error Handling in Grails has changed with the latest support from Groovy. In this case we will make use of the “Declarative Controller Exception Handling” feature of Grails. “Grails controllers support a simple mechanism...Read More
DomainInternet

Quick bucks and domain hacks

  Domain Hacks are a creative way to brand names in the internet culture. They make use of domain extensions to express words within the context of a domain such as: pla.net for a planet related website, who.is for a...Read More
Internet

The 7 minute StartUp Pitch deck

A StartUp Pitch should be no longer than 7 minutes! Not even 11 minutes! Has to be the magic, infinite number 7! I say infinite because in some cultures, including my own the number 7 conceptualizes somehow an infinity. You...Read More
Research Data

A model?

The idea came to me as one switches on a light, one day  when by chance there fell into my hands an old dusty diagram,  the work of some unknown predecessor of mine. Since a chemist does not think, indeed does...Read More
Internet

Is Facebook discriminating FB Pages!?

While doing some routine boredom visits on websites in social media, I realized something peculiar. The company I used to work has a FB page with over 170K followers. While I still have some access on their information channels, I...Read More