Featured Ligji Anti-shpifje dhe shteti rrumpalle!

Servers

Mendime te ndryshme mbi teknika programimi, sisteme shfrytesimi, databaza, gjuhe programimi etj.

Servers

This version of the ClamAV engine is outdated on debian

Quick how to solve the problem with “This version of the ClamAV engine is outdated” on Debian If you get: [code]/etc/init.d/clamav-daemon start * Starting ClamAV daemon clamd LibClamAV Warning: *********************************************************** LibClamAV Warning: *** This version of the ClamAV engine is...Read More
ITServers

Debian and I am loving it

Sot perfundova kalimin e serverit ne Debian 5. (Serveri ku hostohet blog,al dhe disa sherbime test ishte per rreth 35 minuta down). Kisha testuar me 2 servera te tjere per Debian dhe ne krahasim me CentOS apo RHEL qe kemi...Read More
ITServersWebi Shqip

Konfigurimi i CSF si Firewall

Në administrimin e serverave të hostimit, firewall është gjithmonë i domosdoshëm. Për adminstrimin e serverave tanë kemi përdorur disa të tillë, nisur nga Bastille-Linux dikur, APF e së fundi, më i preferuari është CSF (ConfigServer Firewall). CSF është një sërë...Read More