Featured Ligji Anti-shpifje dhe shteti rrumpalle!

Shqip

Aktualitet

TED Event në Prishtinë

Nëse nuk keni pare ndonjehere video nga faqja TED.com, atehere keni humbur shume!!! TED.com eshte nje faqe qe sjell video te percjella nga konferencat TED ne te gjithe boten. Konferencat nuk jane te nje karakteri akademik apo shkencor. Megjithate konferencat...Read More
Mendime

Te qenit prind

Po me pyesin vazhdimisht se si ndjehem “baba”! Askush nuk e di cfare jane ndienjat, cfare eshte dashuria, cfare eshte bukuria, dhimbja, malli, lodhja e kenaqesia pa qene prind!! Nese mendoni se keni ndjere.. dijeni se keni shijuar pakez ndienjat...Read More
Aktualitet

Hostuesit me te medhenj ne bote

Teksa po lexoja nje artikull vura re nje artikull qe tregonte mbi nje analize te hostuesve me te medhenj ne bote. Te dhenat jane mbledhur nga MaxMind Domain Database (shkarkohej per 100$, nese dikush ka nje kopje, me njoftoni se...Read More
Webi Shqip

Mod_pagespeed or another googlefailure

Google ka vendosur te permiresoje boten e internetit dhe per te “shpejtuar (te gjithe!?) internetin”. Pas nxjerrjes se produktit WEBP, pas zhurmes per protokollin qe do shpejtonte internetin SPDY, ata vendosen te nxjerrin nje modul te ri te quajtur mod_pagespeed....Read More
Webi Shqip

Sa domaine .al ka gjithsej sot per sot?

Nisur nga nje diskutim per numrin e domaineve .al sot per sot, me poshte jane disa statistika jo zyrtare. Gjithsej ka rreth 4070 domaine .al dhe nje shperndarje jepet me poshte: Domaine .al 3571 Domaine .net.al 17 Domainet .mil.al 8...Read More
EtikaMendime

Nëpër gjurmë t’ujkut orjental (Kristo Maloki)

Orjentalizma shqipëtare asht pa dyshim një system mendimesh, ndjenjash dhe instiktesh – si çdo sistem tjetër jeteset – me një botë kuptim dhe filozofië të tijen. Dhe si dallohet dhe veçansohet secila filozofië dhe secili botëkuptim nëpër disa principe karakteristike,...Read More
Host.al

Official whois .al domain

Apparently AKEP is working for an official whois for the .al domains. By navigating at www.nic.al/whois the visitors can see a whois form which contains a very small amount of domains from the .al zone. There appears to be a...Read More