Featured Ligji Anti-shpifje dhe shteti rrumpalle!

Mendime

Mendime

Libra 2017

Nese ka dicka qe e ndryshon karakterin dhe perceptimin tone per boten jane librat. Me poshte nje liste me 10 libra qe planifikoj te lexoj ne kete vit. 1 . Flower for Algernon i Daniel Keyes -> Impakti dhe konflikti...Read More
Mendime

Te qenit prind

Po me pyesin vazhdimisht se si ndjehem “baba”! Askush nuk e di cfare jane ndienjat, cfare eshte dashuria, cfare eshte bukuria, dhimbja, malli, lodhja e kenaqesia pa qene prind!! Nese mendoni se keni ndjere.. dijeni se keni shijuar pakez ndienjat...Read More
EtikaMendime

Nëpër gjurmë t’ujkut orjental (Kristo Maloki)

Orjentalizma shqipëtare asht pa dyshim një system mendimesh, ndjenjash dhe instiktesh – si çdo sistem tjetër jeteset – me një botë kuptim dhe filozofië të tijen. Dhe si dallohet dhe veçansohet secila filozofië dhe secili botëkuptim nëpër disa principe karakteristike,...Read More
MendimeWebi Shqip

Ecuria e faqeve te internetit

Nje shikim ne faqet e se nesermes Gjithmonë ka pasur një dëshirë për të përcaktuar si do jetë e ardhmja e internetit apo cila do ishte një faqe e suksesshme interneti të nesërmen. Megjithatë parashikimet e biznesit, të specialistëve dhe...Read More
Etika

Djali dhe djalli (Mbi kulturen e punes)

Djalli Një djalosh teksa po shkonte të blinte bukë, i qëlloi të shkëmbehej në rrugë me kryetarin e bashkisë së qytetit. ‘Arsyeja që ai është aq i fuqishëm, është se ai ka bërë pakt me djallin,’ i tha një femër...Read More