Nese po lexoni kete lajm, qofte nga nje lidhje e Twitter, Facebook apo direkt tek faqja e internetit, atehere duhet patjeter te regjistroheni tek Tirana Startup Weekend 2012. Nuk ka rendesi profesioni juaj, nuk ka rendesi ne jeni akoma student apo dhe nxenes. Nje Startup Weekend eshte nje vend ideal per ata qe duan te punojne, per ata qe kane nje ide e nje enderr per te ndryshuar dicka.

Tirana Startup Weekend eshte nje maratone 54 oreshe ku krijohen dhe implementohen projekte te reja. Gjithcka nis me nje prezantim te ideve (pitches) dhe gjate prezantimit behet ftese per persona me aftesi ne fusha te caktuara. Psh nje ekonomist me nje ide ne fushen e marketingut mund te kete nevoje per nje designer dhe nje zhvillues aplikimesh per te kthyer idene ne realitet. (Edhe nese nuk keni nje ide briliante, mund te beheni pjese e nje grupi qe do punoje per nje ide te tille.)

Personalisht jam shume entuziast per nje aktivitet te tille ne Tirane (entuziazem= 5000km rruge per te qene prezent). Entuziazmi lidhet me gjithe ato ide qe kemi pasur dhe akoma kemi. Shume inisiativa te vjetra shqiptare, me shume impakt ne vizitore nuk kane mundur te kthehen ne biznese te suksesshme.  Nje Startup Weekend ju ofron gjithcka normalisht ju duhet per nje biznes te mire: Ide, Skuader, nje keshilltar (mentor) dhe motivim! Me besoni qe secili nga faktoret me siper eshte i rendesisshem ne krijimin e nje projekti.

Studioni qe me pare Keshilltaret dhe zgjidhni me te pershtatshmin per projektin tuaj. (Personalisht mbaj akoma lidhje me “mentorin” tim). Per projekte marketingu do sugjeroja qe te zgjidhej Redon Skikuli i 1UP; per projekte interneti teper kreative mund te konsideroni Celik Nimanin apo dhe Flamur Mavrajn (sidomos nese jeni nje talent i design-it). Per projektet akademike keni shume mundesi mes disa ligjerues nga Universitete shqiptare Elton Domnori, Paul Neumann, Igli Hakrama, Edlira Kalemi;  Per projekte qe mund te angazhojne shoqerine civile, levizje qytetare apo qeverine mund te tentoni me Endri Matajn apo dhe me Fredrik Syversen. Nese vini i veshur me kostum dhe ndjeni qe deshironi te gjuani korporatat atehere mentori me i mire do ishte Dritan Mezini!

Sic e shihni lista e mentoreve te ketij Startupi eshte e gjate dhe do gjeni me verte njerez qe kane dicka per te dhene. Sa me shume t’i njihni e sa me shume te takoni, aq me shume do perfitoni! Pas disa vite ne drejtim te disa projekteve kam mesuar se nder gjerat me te rendesisshme ne nje biznes eshte rrjeti i njerezve qe njeh e te njohin!