Logo LivingSociAl

Logo LivingSociAl

Megjithese duket gjithcka e qete, ka disa lajme qe nuk duhet te kalohen pa u vene re ne domainet .al. Mesa duket domain-hacket po zbarkojne shpejt e pa bere ze ne zonen .al. Ndryshimet e fundit kane te bejne me disa lajme te pakonfirmuara mbi shitjen e disa domaineve sociale per shifra me te vertete te respektueshme.

Keshtu, para ca kohesh sherbimi livingsocial.com mori ne pronesi dhe domainin livingsoci.al per nje shume prej 8000€ (lajmi eshte teresisht i pakonfirmuar, por i njoftuar verbalisht). Pas shitjes se social.com, nje tjeter domain shqiptar; soci.al nderron pronesi drejt nje bleresi qe perdor sherbimin e MarkMonitor dhe qe dihet qe eshte nje sherbim i perdorur nga gjigandet e internetit.

Se fundmi, Sim City vendos te krijoje nje loje ne rrjete shoqerore dhe domaini simcitysoci.al bllokohet nga nje bleres i panjohur.

Zona .al eshte zona e dyte ne bote me e pasur per domaine hack (pas Nigerise) dhe Xona.com liston rreth 14000 domaine hack nen .al. Megjithate duket sikur domainet me te suksesshme hack jane ato te rrjeteve shoqerore duke respektuar moden e castit. Domainet e tjere potencial si payp.al, herb.al, medic.al e te ngjashem duhet te presin castin e duhur per te pasur vlere te respektueshme.