Nisur nga nje diskutim per numrin e domaineve .al sot per sot, me poshte jane disa statistika jo zyrtare.

Gjithsej ka rreth 4070 domaine .al dhe nje shperndarje jepet me poshte:

Domaine .al 3571
Domaine .net.al 17
Domainet .mil.al 8
Domaine .gov.al 187
Domaine .org.al 204
Domaine .edu.al 81
Gjithsej 4068

Shperndarja e ketyre domaineve eshte perqendruar kryesisht tek rrenja kryesore .al dhe ky domain ze rreth 88% te te gjithe regjistrimeve. Me nga rreth 5% ndodhen domainet .gov.al dhe .org.al dhe pas tyre vijne domainet me prapashtesat e tjera, edu.al, .net.al dhe ne fund dhe .gov.al

Shperndarja e domaineve .al

Statistika te domaineve nen zonen .al

Nje liste e plote e domaineve .al gjendet tek Host.al