Kohet e fundit diskutimet kryesore po rrotullohen mbi informacionin e publikuar ne Facebook, dhe rregullat e konfidences (privacy) qe ndryshojne vazhdimisht duke na lene te zbuluar.

Faqja http://www.reclaimprivacy.org/ permban nje menyre shume te thjeshte per te zbuluar dhe kontrolluar sa informacion eshte publik nga ana e cdo perdoruesi ne facebook.

Menyra perdorimit eshte shume e thjeshte. Faqja ReclaimPrivacy.org permban nje lidhjen qe duhet terhequr dhe vendosur ne FaqeShenuesin e lundruesit (Bookmark). Duhet te hapet faqja e Facebook ku duhet te jeni te identifikuar dhe klikohet mbi lidhjen e ruajtur.

Personalisht vura re qe disa ndryshime qe i kisha shenuar disa muaj me pare ishin akoma aktive dhe foto personale ishin teper publike nga ndryshimet e reja te FB.