Mund te kushtoje dhe 18 000 Euro!

Vlera e nje domaini .al

Tregetia e domaineve ne internet eshte bere pjese e biznesit te shume individeve dhe kompanive ne internet. Kohet e fundit me liberalizimin e domaineve .al kane nisur dhe tregetimet e para te ketyre domaineve.

Me liberalizimin (deri diku) te domaineve .al, pati dhe nje terheqje ndaj ketij domaini te ri, si nga individe brenda kufinjve autoktone, ashtu dhe nga individe te huaj. Vullneti per te rregjistruar shume domaine filloi te zbehej disa jave pas boomit te pare kur u pa qe: Cmimi ishte i larte dhe procedurat ishin teper te zgjatura per nje rregjistrim.

Megjithese kishte pasur disa ndonje sinjalizim per domaine shqiptare qe shiteshin per shifra mbi 1000 Euro, para 2 javesh u mbyll shitja e domainit me te shtrenjte .al per te cilin une kam informacion.

Ne pamundesi per te thene emrin e domainit (pa marre lejen e paleve),Domaini per te cilin behet fjale eshte booking.al dhe shifra e mbylljes se marreveshjes ishte tek 18 000 €. Domaini ishte i rregjistruar per z. Edmir Cjapi prane kompanise tone (nepermjet Host.al) dhe iu kalua klientit te ri (jashte Host.al) pa asnje pengese.