Ranku.im

Ranku.im eshte nje tjeter faqe interesante qe eshte krijuar keto dite te para te 2010.Β  Projekti merr persiper nje organizim te faqeve me te “mira” shqiptare sipas perllogaritjeve qe behen nga Google, Yahoo, Alexa, SeoMoz e sherbime te ngjashme.

Qe ne castin qe e pashe si faqe, me pelqeu ideja e krijimit te nje vleresimi qe nuk bazohet ne statistikat e Alexas, pike ku referohen shume zoterues faqesh shqiptare. Sic dihet Alexa eshte lehtesissht e manipulueshme dhe statistikat e saja duhen konsideruar thjesht si nje pike referimi, por jo si nje shenje suksesi apo mos-suksesi.

Kombinimi i rezultatit nga disa motorreve kerkimi, si Yahoo, Google dhe Alexa e ben algoritmin teper interesant megjithese krijuesi i faqes ka njoftuar qe nuk do e publikoje metoden e gjenerimit te rezultateve.

Aktualisht Shqiperia.com eshte faqja me e vleresuar sipas ketij algoritmi. Disa dite me pare ndodhej ne vendin e 3te, por mesa duket nje permiresim ne algoritem e ka katapultuar ne vendin e pare. Sigurisht vleresimi eshte i perkohshem dhe faqe te reja mund te kalojne ne vendin e pare πŸ™‚

Renditja e faqeve Shqiptare sipas Ranku.im, deri me 5 Janar 2010

Projekti Ranku.im eshte frut i punes se Jonit, programues prane iShqip.com