Lajme.Shqiperia.com

Lajme.Shqiperia.com

Sot prane Infoarkives kemi mbi 300 000 lajme te indeksuar. Ashtu sic kemi pershkruar me pare, Projekti ka si qellim te ruaje dhe indeksoje te gjitha lajmet e dites ne shtypin dhe mediat shqiptare ne nje arkive informacioni.

Duke qene se informacioni eshte shume i madh dhe ruajtja e informacionit eshte e perditshme (shkrimi ne databaze eshte shume i kushtueshem), performanca e faqes le akoma per te deshiruar dhe na ka bllokuar mundesine e shtimit te mediave te tjera shqiptare (ato me qender ne Kosove kryesisht). Megjithate ne ditet ne vazhdim do vendosim nje server te 2te ne dispozicion te databazes (mbi 3Giga tashme) qe shpejtesia e servirjes se informacionit te jete disa here me e larte.

Me shume mbi kete projekt mund te lexoni ne shkrimi paraardhes: Infoarkiva – Arkiva e Shtypit Shqiptar, perditestimet e fundit