HP - Njoftim per Shtyp

HP - Njoftim per Shtyp

HP Insight Control Eshte Integrimi i Pare me Serverin VMware vCenter™ Server qe Siguron nje Zgjidhje te Vetme per Menaxhimin e  Infrastruktures Fizike dhe Virtuale

VMware dhe HP prezantuan ne eventin me te famshem te IT ne bote-VMworld 2009, nje zgjidhje qe u lejon konsumatoreve te menaxhojne infrastrukturen virtuale dhe fizike permes qendres VMware. Ky aplikim do te rrise efikasitetin e administratorit.

Konsumatorët kërkojnë integrim me te qendrueshem te mjediseve virtuale dhe fizike per te lehtesuar punen dhe per te siguruar kontroll me te madh te infrastruktures. Qendra per kontrollin e brendshem VMware  do tu mundesoje administratoreve menaxhim me te efektshme te te dy komponenteve fizike dhe virtual te infrastruktures se tyre. Klientet mund te modernizojne dite-pas-dite monitorimin dhe detyrat menaxhuese, ndersa lejojne stafin e IT te fokusohen ne projekte te tjera strategjike per te pershtatur me mire teknologjine me nevojat e biznesit.

“VMware dhe HP kane hyre ne bashkepunim dypalesh per te ndihmuar konsumatorin te maksimizoje fitimin mbi vleren e investuar per aplikimet virtuale, ne vazhden e  bashkepunimit afatgjate ne fushen e teknologjise” pohoi Raghu Raghuram, zevendes presidenti dhe manaxheri i pergjithshem i Biznesi per VMware. “Ky kontroll i brendshem nderthur dy praktika menaxhuese te aplikimeve, leader ne kete industri, duke i ofruar konsumatorit me te miren e dy boteve  permes menaxhimit transparent te infrastruktures“.

“Konsumatoreve u nevojitet nje infrastrukture teknologjike ne fuksion te rritjes se te ardhurave nga biznesi dhe zvoglimit te kostove te  menaxhimit‘ pohoi Mark Potter, zevendes presidenti dhe menaxheri i pergjithshem i departamentit HP Infrastructure Software and Blades. “HP dhe VMware sigurojne  ambjentin me te mire per permiresimin e produktivitetit te administrates, shfrytezimin e burimeve  dhe kohezgjatjen e tregetimit te sherbimeve teknologjke ne mbeshtetje te kerkesave te biznesit.

HP dhe VMware per me shume se shtate vjet kane zhvilluar aplikime, duke qene lider ne treg, per te zgjidhur problemet e kosumatorit rreth virtualizimit te infrastruktures dhe menaxhmit te ambjenteve virtuale dhe fizike.

Kontrolli I Brendshem i HP per Servering VMware vCenter lejon konsumatorin te:

–          Zvogeloje automatikisht problemet e serverit: Stafi i IT mund te fitoje njohuri te thella mbi infrastrukturen fizike te HP permes qendres keshilluese te VMware vCenter.

–          Rrise eficensen e stafit te IT: Me Kontrollin e brendshem HP per Serverin VMware vCenter, administruesit do te kene akses ne informacionin e nevojshem per te te gjetur zgjidhje te shpejta te problemeve te ndryshme.

–          Menaxhoje Infrastrukturen: Konsumatoret do te jene ne gjendje te menaxhojne ne distance serverat virtual VMware HP ProLiant dhe BladeSystem  duke perdorur kapacitetet e avancuara HP Integrated Lights Out.

–          Ule ndjeshem kostot e energjise: Matjet dhe kontroll  i perdormit te energjise nepermjet  VMware Distributed Power Management (DPM) dhe HP Insight Control i nderthurur me  hardware HP do te ndihmoje konsumatorin te zvogelojne kostot e energjise dhe sasine e karbonit te harxhuar.

VMware dhe HP do te vazhdojne te zhvillojne programe per permiresimin e kapaciteteve shitese si te vete kompanive dhe te kanaleve te tyre te shitjes.

“Zgjidhja e perbashket e HP dhe VMware do te siguroje zgjidhje menaxhuese te virtualizimit te serverave qe kane te bejne me kompleksitetin e menaxhimit dhe rrezikun e uljes te kohes opeartive.” Thote James Geis, drejtor zhvillimi i Forsythe nje kompani IT ne Ameriken Veriore.

Per me shume informacion ne lidhje me Insight Control plug-in per Serverat VNware vCenter na vizitoni ne http://www.hp.com/go/icevcenter.

Contacts:
Nick Fuentes
VMware Global Public Relations
nfuentes@vmware.com
(650) 427-1104
Liz Clinkenbeard
OutCast Communications for VMware
liz@outcastpr.com
(415) 392-8282
Jason Treu
HP
jason.treu@hp.com
(214) 893-3096