Duke qene se kam te rregjistruar dhe domainin Port.al (qe mban mbrapa tij fuqine e termit Portal), vendosa ta leshoj ne pune me nje detyre shume te thjeshte: Shkurtimin e URLve te ndryshme.

Shkarkova nje nga scriptet e shumta qe kryejne kete funksion (Nuk mbaj mend faqen dhe nuk ka emer, por folderi eshte shorturl [shorturl.zip]).

Scripti bente vetem procesimin e URLve nga nje forme me metoden POST. Mbas nje modifikimi te vogel scripti mund te perdoret dhe me thirrje GET. Ne thirrjen:

http://port.al/?action=generate_url&url=$url

ku $url eshte vlera e URLse qe deshironi te shkurtoni, scripti do te ktheje vetem nje rrjesht kod me URLne e re.

Dy shembuj si mund te perdoren funksionet e PHP per te shkurtuar automatikisht URLte jane permendur ketu:

http://www.quareos.com/2511/How_to/22986/How_to_shorten_URL_with_port.al.html