Kam vene re ne disa forume shqiptare qe kur diskutohet per Multidomains per te njejtin informacion, gjithmone ka nje “keshillim” per mos ta perdorur pasi Google mund te te penalizoje. Te njejtin reagim patem dhe per projektin tone Infoarkiv qe aksesohet nga 2 domaine aktualisht (http://www.infoarkiv.com dhe http://lajme.shqiperia.com). Ne fakt nje metode e tille nuk eshte e penalizueshme dhe eshte mese e pranueshme.

Matt Cutts, nje nga stafi i Google shpjegon ne kete video se perdorimi i disa domaineve dhe metoda 301 ne headera nuk eshte dicka qe ndeshkohet. Ai shpjegon se shume kompani, duke perfshire dhe Google e perdorin kete metode per te drejtuar domaine te keqshkruar tek faqet e Google (per te ndihmuar perdoruesit dhe shmangur abuzimet). Gjithashtu shume kompani te medha, e perdorim nje metode te tille per te mbrojtur markat e tyre ne internet. Megjithate, perdorimi i ketyre metodave ne nje mase te madhe mund te perceptohet si Spam dhe te ndeshkohet.